Wednesday, 11 September 2013

mungkinkah ini dikatakan peluang kedua

so far aku da berbaik dgn capital A.. heppy sgt tgok dye senyum... heheheeh hara2 kami boleh berbaik smpai bila2. heheheh pasni da x mau tgok dye nagis2 da.. but sometime aku slalu wt dye nangis la.. erm terukkn aku nih.. tpi enth la.. klu tgok dye sedih2 skit tuh x pe la at least aku boleh pujuk dye heheeh.. erm.. aku da x sedih lgi pkir sal dye sbb aku da thu keadaan dye.. harap dye un ok.. dan hrp dye terima kau seadanya.. adoi aku nih cm ner ha.. sem nih byk sgt kelas aku x datang.. aku tkot x leyh amik final la.. alamk.. takot sies tkot... aduh... cm ner nih.. harap2 aku dapat lalui exam.. aku dapat habis semester untul aku g LI latihan industri atau dipnggil practical.. bie fikir sal practical nih seram sejuk la.. tkot un ada yel a kene g merantau tempt org alamk.. ai... harap aku dapat laluinya dengan tenang.. satu g.. kerja soft skill projek aktivi gn ank yatim tuh tangguh lagi.. adoi.. cm ner nih... byk da duet habis.. tpi last2 x jadi.. kawan2 un da nk wt plan seteusnya.. aerm... harap2 la jadi kli nih.. tkot la.. mcm2 perkara aku kene lalui nih.. aduhai.. biasa khidupan seorang pelajar.. mmg cm nih.. bykkn bersabar ye suria.. kita tempuh halangan bersama.. amin.. ok lah itu shj kot untk kali nih... kalau ade story bru aku akn cite kt laman pkcik nih.. ok sekian.. bye..opss byk sgt typo dlm nih ehh.. sorry pada si pembaca.. jgn marah.. kesilapan biasa berlaku dimana mana.. :) :)

Sunday, 8 September 2013

mgkin kata hati dn mungkin perasaan yg sedang bermain2..

assalamualaikum.. lama da pakcik x update cite kt sini.. ok.. aku pun tk thu ape yg berlaku kt aku.. pertama kalinya aku brtindak kejam dengan menghancurkan perasaan org kt aku.. seumur hidup aku tk pernah aku lakukan.. slalunya org hncurkn perasaan aku.. enth la.. nih bukn soal bls dendam.. aku x pnh ade dendam ngn sesape un.. rasa bersalah masih ada.. bile aku igt blik kejadian semalam.. air mata bergelinang di anak mata nih.. x thu ape yg da jadi.. bila sedih mcm nih.. aku akan singgah kt wall dye Capital A.. ermm.. :'( ble tgok gmbr gmbr dye.. aku rasa heppy.. tpi bile igt blik yg dye menitiskn air mata kerana aku.. air mta aku x brhnti keluar.. ohh tidak.. sama situasi nih.. aku tulis blog nih smbil brsedih.. air mata mengalir.. pada pagi 8/9/13 xd lepas mndi aku whtsapp dye n mcg.. tpi tidak dye blas.. aku thu dye msih sedih dn kecewa dgn aku.. maafkan aku.. maafkan sya A.. kita x mungkin boleh bersama... kita amt brbeza.. latr blkng keluarga juga brbeza.... sye cume dri golongn gladangan.. berbeza dgn awk yg dri golongn bangsawan.. kita x mgkin boleh brsama.. sye sndri x thu ape perasaan sye kt awk.. sebb sye cube cri cnte sye utk awk.. tpi setipa kali igtkn itu.. hti sgt skit.. smpi sye sndri x dpt menahannya.. tapi.. selepas saya lepaskan awk.. sye trus hilng prtimbngn.. x thu la.. hari ni.. sya rasa kehilngn seseorang dri hdup sye.. sye rndu kn ketawa, senyum mu. gurau senda mu.. tpi apakan daya.. sye sndri yg buat keputusan tuh.. sbb... sye da  x smpi aty nk tgok awk sedih krana sye.. mgkin awk akn jmpe temu kbhagiaan dlm perpisahan kita ini.. sye doakan awk akn dapt penggti yg baek dan dapat bhagiakan awk.. maaf sye x dpt beri kebhgiaan kt awk.. sye x mmpu untk semua tuh.. insyaallah kalau ada rezeki n jdoh kita akn brtemu.. tpi saya x akan putus menghubungi awk.. sbb sye x kn hilng dri pndgn awk.. sbb sye x nk kite brmusuhn.. biarlh tkdir yg mnentukn ini semua.. akhir kata. semoga awk bhgia di samping org yg trsyg..sekian dri sye..

Sunday, 13 January 2013

cerita aku suka

assalamuaalaikum, harinih pakcik nk bercerita sikit pasal motor pakcik nih yg tk beberapa nk mahal, satu petangyg hening, pakcik berada di rumah abg pakcik di Bangi nk pulang ke umah pakcik di Shah Alam, tepat jam pukul 6.30 ptg, pkcik start motor pakcik nih yg bernombor plat WX***** ... bertolak la dri Bangi menuju ke Shah Alam, pakcik memasuki SKVE highway, menunggang motor dgn kadar kelajuan 100 km/j. maklum la, motor tk leyh nk pgi da.. tuh da out troter da.. lepas di SKVE highway, pkcik drive msuk highway PLUS hala kew Shah Alam, lepas jew msuk highway tuh, tetiba ader moto Honda Wave 100 dgn lajunya memotong moto pkcik yg x laju nih.. mula2 rasa nk biarkan jew. tp pas tuh ader moto Wave 125  ngn Legenda 110 potong lak moto pakcik, nih yg bikin panas pakcik nih. aper lagi,, pakcik follow la sume moto tuh, meter moto pakcik up sampai 110km/j jeww... mmg da tk leh nk g da.. emm aper g.. nk follow depa tuh kne la main angin,, pakcik follow blakang Wava 125 tuh.. cucuk angin dye arr... mmg dapat la follow diorang sumer tuh.. potong trus legend n wave 100 tuh... follow la smpai meter moto pakcik rapat 120km/j.. geram pnyer pasal.. mmg tk lepas nk ptong klu tk cucuk angin.. sampai kt persimpangan Ebor. pkcik msuk.. diorang un sumer msuk kt ctuh jgk.. pkcik wt tk thu jew la... truskan perjalann pkcik sampai kt rumah sewa pakcik.. lega rasanya. alhamdulillah selamt sampai.. setakat sini saja lah pakcik cerita, igt pada sume yg menunggang, bawa motor dgn selamat, jgn ikot pkcik nih.. bhye.. heheheheh.. jgn tinggal solat, sesungguhnya solat itu tiang agama... baiklah.. sekian sahaja..